Als ik vroeger op tv zag hoe een hert werd gegrepen door een leeuw, zei mijn moeder: 'Dat is niet zielig, dat is de natuur. Leeuwen pakken de zwakke dieren.' Werkt het ook zo tussen mensen? Bepalen de sterken wat er gebeurt met de zwakken? - Jeroen in Wie ik ben

Wie ik ben_voorplat

Wat doe je als de jongen die jij pestte zelfmoord pleegt? Jeroen is een van de populaire jongens van de klas. Samen met zijn vrienden haalde hij wrede grappen uit met Jelmer. Na Jelmers dood is Jeroen geschokt. Is hij schuldig? Jeroen probeert zich zo normaal mogelijk te gedragen. Als niemand iets vermoedt, is er niks aan de hand. Toch?

Volkskrant, Pjotr van Lenteren (*****)
Wie ik ben is een intelligente, knap geschreven jongensroman die op een gemene, onderhuidse manier aan het denken zet en hier en daar toch ook zo geestig is dat hij aan het lachen maakt.
Leidsch Dagblad, Sonja de Jong (*****)
Of je nou dertien of dertig bent (…) 'Wie ik ben' raakt je (…) Een absolute aanrader, dit boek.
Boekenkrant, Anouk Abels (*****)
De taal en thematiek in dit ijzersterke verhaal sluiten prima aan op het leven van een puber; tegelijkertijd is er sprake van een gelaagdheid die je eigenlijk vooral in volwassenenliteratuur tegenkomt.
Trouw, Joukje Akveld
De Wild schetst een ontluisterend beeld in zijn tweede, sterke jongerenroman: volwassen worden is een eenzaam proces, als tiener sta je er alleen voor.

Geselecteerd voor de Nederlandse Kinderjury 2016